(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda qadimiy san’at turlaridan biri lokli miniatyura san’atining rivojlanishida va XX asrning ikkinchi yarmida ushbu san’atni qayta tiklashga boʻlgan harakatlar, fidoiy ijodkor insonlar, hamda hozirgi kunda lokli miniatyura sanʻatiga oʻzining munosib hissasini qoʻshgan Oʻzbekiston halq ustasi N.Xolmatovning ijodiy ishlari haqida soʻz yuritiladi.