(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada yirik munaqqid va akademik Salohiddin Mamajonovning o‘zbek adabiy tanqidchiligi rivojiga qo‘shgan hissasi yoritildi. Unda olimning XX asr o‘zbek adabiyoti, xususan Cho‘lpon, G‘afur G‘ulom va Hamid Olimjon ijodiga bag‘ishlangan tadqiqotlari hamda poetik tahlil borasidagi ishlari qisqacha tahlil qilindi. Shuningdek, Mamajonovning adabiy portret yaratishdagi mahorati va adabiy jarayonga hozirjavob yondashuvi uning tanqidchilik maktabidagi o‘rnini belgilashi ta’kidlandi.