(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Ulug’bek Hamdamning “Ota” romani zamonaviy o’zbek adabiyotidagi eng ta’sirli asarlardan biri bo’lib,insonning ichki kechinmalari, ota-onaga bo’lgan hurmat, mehr va mas’uliyat mavzularini chuqur yoritadi. Asarda bosh qahramonning o’z otasi bilan bo’lgan murakkab munosabatlari ,hayot sinovlari davomida shakllangan fikr va tuyg’ulari tasvirlanadi. Roman oila,halollik va insoniylik kabi qadriyatlarni kashf etishga undaydi.