(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada quyosh energiyasi yordamida vodorod yoqilg‘isini olish texnologiyalari tahlil qilingan. Yuqori temperaturali quyosh qurilmalari yordamida suv molekulalarini termokimyoviy parchalash jarayonining samaradorligi, issiqlik yo‘qotish omillari va energiya tejovchi yechimlar o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, 1000–1500°C harorat diapazonida ishlovchi konsentratsion quyosh tizimlari orqali vodorod ishlab chiqarish iqtisodiy jihatdan maqsadga muvofiq va ekologik xavfsiz yo‘l hisoblanadi.