(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada ilk bolalik davrida bolalarda o’z-o’zini anglash jarayonining shakllanishi, psixologik omillari, rivojlanish bosqichlari hamda pedagogik qo’llab-quvvatlash mexanizmlari yoritilgan. O’z-o’zini anglashning ijtimoiy, emotsional va kognitiv rivojlanish bilan uzviy bog’liqligi ilmiy nazariyalar asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda xorijiy va mahalliy olimlarning ilmiy qarashlari keltirilib, maktabgacha ta’lim tashkilotlarida qo’llash mumkin bo’lgan tavsiyalar ishlab chiqilgan.