(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada “Yusuf va Zulayho” qissasi yozma adabiyot an’analarida qanday talqin qilinganligi tahlil qilinadi. Qissa qadimgi sharq adabiyotining eng ko‘p qayta ishlangan syujetlaridan biri bo‘lib, u turli davrlarda diniy, axloqiy, ma’rifiy va badiiy qarashlar asosida yangi mazmun bilan boyitilgan. Maqolada Rabg‘uziy, Alisher Navoiy, Abdurahmon Jomiy, Husayn Boyqaro davriga oid manbalar hamda keyingi o‘zbek, tojik va fors yozma adabiyoti namunalari qiyosiy tahlil qilinadi.