(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy ishda texnologik jihozlarda qo‘llaniladigan metallar, ularning tarkibi, turlari va asosiy fizik-mexanik xossalari batafsil yoritilgan. Metallar sanoat jihozlari, mashinasozlik va energiya texnologiyalarida ishlash samaradorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda temir, po‘lat, alyuminiy, mis, nikel va ularning qotishmalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ularning korroziyaga chidamliligi, issiqlik va elektr o‘tkazuvchanligi, mustahkamlik, elastiklik, aşinishga bardosh berish kabi xususiyatlari ilmiy asosda tahlil qilingan.