(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda texnologik jihozlar ishlab chiqarish jarayonida keng qo‘llaniladigan metallar, ularning fizik-mexanik xususiyatlari, ishlatilish sohasi va ustunliklari yoritib berilgan. Asosiy e’tibor sanoatning turli yo‘nalishlarida - mashinasozlik, elektrotexnika, qurilish va maishiy texnika yaratishda qo‘llaniladigan metall materiallar tarkibi va ularning funksional imkoniyatlariga qaratilgan. Shuningdek, metallarning mustahkamlik, issiqlikka chidamlilik, korroziyaga qarshi barqarorlik kabi muhim ko‘rsatkichlari tahlil qilinib, jihozlarning samaradorligi va uzoq xizmat qilishi uchun ularni to‘g‘ri tanlashning ahamiyati ko‘rsatib berilgan.