(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida rivojlantiruvchi pedagogik o‘yinlarning mazmuni, ularning bolalar psixologik, nutqiy, ijtimoiy hamda bilish faoliyatini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy asoslangan holda tahlil qilinadi. Pedagogik o‘yinlarning turlari, ularning ta’lim jarayoniga integratsiyasi, o‘yin orqali o‘qitishning metodik asoslari hamda amaliy natijalari yoritilgan. Tadqiqot davomida ilmiy-pedagogik adabiyotlar tahlili, kuzatish, tajriba-sinov ishlari metodlaridan foydalanildi. Olingan natijalar o‘yin texnologiyalari bolalarning motivatsiyasi, diqqat, xotira, fikrlash, ijodkorlik va ijtimoiy moslashuvini sezilarli darajada rivojlantirishini ko‘rsatdi. Maqola yakunida o‘yin texnologiyalaridan foydalanish bo‘yicha amaliy takliflar beriladi.