(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada mehnat faoliyatining bola ruhiy rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri keng qamrovda tahlil qilinadi. Mehnatning psixologik, pedagogik, ijtimoiy jihatlari, shuningdek, mehnat tarbiyasining oilada, maktabgacha ta’lim muassasalarida, maktabda va jamiyatda tashkil etilishi yoritilgan. Bola mehnat faoliyatining shaxsiy sifatlar, intellektual rivoj, emotsional barqarorlik, ijtimoiy moslashuv va axloqiy qadriyatlar shakllanishiga ta’siri ilmiy manbalar asosida o‘rganilgan. Mehnatning yosh davrlari bo‘yicha ruhiy ahamiyati, motivatsiya shakllanishi, ijodkorlik, axloq va emotsional intellektga ko‘rsatadigan ta’siri kengaytirilgan holda bayon qilingan.