(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada 11-sinf matematika darslarida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Bugungi kunda ta’lim jarayonini modernizatsiya qilish, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash va ijodiy qobiliyatlarni shakllantirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Matematika fanida SI texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilarning bilim darajasini aniqlash, individual yondashuvni ta’minlash, murakkab masalalarni vizual ko‘rinishda tushuntirish va darslarni samarali tashkil qilish imkonini beradi. Maqolada, shuningdek, sun’iy intellekt vositalarining o‘qituvchilar faoliyatini yengillashtirish, o‘quvchilarda ijodiy va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. SI asosidagi gamifikatsiya elementlari o‘quvchilar motivatsiyasini oshirishi, masofaviy ta’lim imkoniyatlari esa o‘quvchilarni uzluksiz o‘qitishda muhim vosita sifatida qo‘llanilishi ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish matematika ta’limi sifatini oshirishda va kelajak kasblariga tayyorlashda samarali ekanini tasdiqlaydi.