(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Temir yo‘l transporti tizimi mamlakat iqtisodiy infratuzilmasining ajralmas qismi hisoblanadi. U nafaqat yuk va yo‘lovchi tashishda, balki mintaqaviy va xalqaro iqtisodiy aloqalarni rivojlantirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Biroq so‘nggi yillarda raqobatbardosh transport tizimlarini joriy etish zarurati temir yo‘l tizimini modernizatsiya qilish, uni innovatsion asosda rivojlantirishni talab qilmoqda. Ushbu tadqiqotning asosiy maqsadi — temir yo‘l transporti tizimini innovatsion rivojlantirish mexanizmlarini o‘rganish va ularni takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqishdir.