(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Kirish: So‘z — millat ruhi, adabiyot — yurak nidosi Namangan — go‘zal tabiat, mehnatkash insonlar, o‘ziga xos madaniyat va albatta, betakror ijodkorlar yurti. Bu zamin o‘z bag‘ridan nafaqat mashhur ustalarni, balki she’riyat dargohining eng yuksak cho‘qqilariga chiqqan shoir va shoiralarni ham yetishtirgan. Namanganlik shoirlar ijodi xalqning qalbida chuqur ildiz otgan, ularning so‘zlari dilga orom, yurakka nur bag‘ishlab kelmoqda. Adabiyot har bir xalqning ruhiy dunyosi, tarixiy xotirasi, orzu-intilishlari va o‘zligini aks ettiruvchi bebaho xazinadir. Ayniqsa, she’riyat — qalbning eng nafis, eng latif tuyg‘ularini ifoda etuvchi sehrli san’at. Yurtimizning har bir go‘shasi bu san’atga o‘z hissasini qo‘shgan bo‘lsa, Namangan vodiysi ana shu go‘zalliklar orasida alohida ajralib turadi. Namanganlik shoir va shoiralar yurtimiz adabiy merosini boyitgan, so‘z san’atining eng go‘zal namunalarini yaratgan iste’dod egalari sifatida "so‘z gultoji yetishtirgan zamin" degan yuksak unvonga munosibdirlar.