(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Nodim Namangoniy maqbarasi 2004 yilda shoir tugilib o`sgan joyda va u davn etilgan istiqlol yillarigacha qabriston bo`lgan hududda shoirga ehtirom tarzida majmua qilib barpo etilgan. Bu ziyoratgoh Nodira ko’chasida joylashgan. Namangan shahrining Chor go’riston mavzesida bunyod etilgan. Nodim Namangoniy maqbarasi me’moriy obida sifaida katta ahamiyatga ega. 1844-yilda Namangan shahrining eski Jom’e, hozirgi Baynalminal mahallasida tug’ilgan, Sulaymonxon To’ra Ulug’xon to’ra o’g’li Nodim Namangoniy ziyoli oilada dunyoga kelgan. Uning otasi Ulug’xon to’ra Zokirxon to’ra o’gli, Namangandagi Sayidqulibek madrasasida muddarislik qilgan. Adabiyotga havasmand, she’riy ijod bilan shug’ullangan inson edi.