(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: "Qora Koz Majnun" – taniqli oʻzbek yozuvchisi Said Ahmad qalamiga mansub qisqa hikoya boʻlib, unda muhabbat, sadoqat va insoniy iztiroblar kuchli badiiy ifoda topgan. Asar “QORA KO’Z MAJNUN” laqabli kuchuk haqida boʻlib, lirik tasvir va falsafiy chuqurlik seziladi. Hikoyada sevgi, vafo, ajralish, mehr kabi mavzular oʻz aksini topgan. "Qora Koz Majnun" nafaqat hayotiy hikoya, balki inson psixologiyasini ochib beruvchi badiiy asardir. Sharq anʼanalarini zamonaviy talqin bilan uygʻunlashtiradi. Asar markazida — kampir Saodat aya va uning sadoqatli itlari “Qorako‘z”kuchukcha. It Saodat ayaga mehrini beradi, ayniqsa u o‘g‘li Bo‘rixon ketgach va qaytmay qolganida tasalli rolini bajaradi.It o‘z egasining yonida, hatto kasalxonada ham qoladi — Saodat aya vafot etgach, Qorako‘z uni qidirib boradi, sodiqlikni namoyish etadi.