(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yosh avlodga tarixni sevdirish va milliy merosni asrab-avaylashning ma’naviy-ma’rifiy hamda tarbiyaviy ahamiyati yoritiladi. Tarixiy bilimlar yoshlarning milliy o‘zligini anglashida, vatanparvarlik va fuqarolik mas’uliyatini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Milliy meros - moddiy va nomoddiy boyliklar yig‘indisi bo‘lib, uni asrab-avaylash kelajak avlodga tarixiy haqiqatni to‘liq yetkazish, madaniy uzviylikni saqlash va millatlararo totuvlikni mustahkamlashga xizmat qiladi. Maqolada ta’lim jarayonida tarixni qiziqarli metodlar orqali o‘rgatish, muzey va tarixiy obidalar bilan tanishtirish, milliy qadriyatlarni targ‘ib qilish orqali yoshlarning tarixiy tafakkuri va ma’naviy dunyosini boyitish yo‘llari tahlil qilinadi.