(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda nutqiy buzilishni aniqlash, uning sabablari va bartaraf etishda logopedik va pedagogik usullar tahlil qilinadi. Ayniqsa, bugungi kunda maktabgacha ta’lim tizimida nutq rivojiga qaratilayotgan e’tibor, logopedik xizmatlarning ahamiyati va pedagogikusullari ko‘rsatib o‘tilgan. Bolalardagi nutqiy nuqsonlarni erta aniqlash, individual yondashuv va o‘yinli mashg‘ulotlarning dolzarbligini yoritilgan.