(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida 2023-yilda qabul qilingan yangi tahrirdagi Konstitutsiyaning moliya sohasiga oid normalari, ularning davlat budjetini shakllantirish va ijro etish tizimiga, fiskal siyosat va shaffoflikka, mahalliy budjetlar moliyaviy mustaqilligiga hamda iqtisodiy xavfsizlikka ta’siri tahlil qilinadi. Yangi konstitutsiyaviy normalar davlat budjeti va davlat qarzi ustidan parlament hamda jamoatchilik nazoratini kuchaytirish, fuqarolar uchun budjet ma’lumotlarining ochiqligini ta’minlash, soliq siyosatini adolat va barqarorlik prinsiplari asosida olib borish, shuningdek, davlat moliyasini boshqarishning institutsional asoslarini mustahkamlashga qaratilgan.