(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Turdi Farog‘iyning g‘azal va muxammaslari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirning badiiy uslubi, she’riy obrazlari, personajlari va mavzulari yoritiladi. G‘azal va muxammaslar orqali insoniy his-tuyg‘ular, sevgi, tabiat, axloqiy qadriyatlar va milliy madaniyat ifodalanadi. Tadqiqot shuningdek, she’riyatning badiiy va estetik jihatlari, poetik vositalar va uslublar orqali o‘quvchida hissiy tajriba yaratish imkoniyatlarini ham ko‘rib chiqadi.