(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “Tushda kechgan umrlar” asari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot asarda inson hayoti, ijtimoiy muammolar va shaxsiy tajribalar orqali zamonaviy o‘zbek adabiyoti masalalarini ochib beradi. Asarda badiiy vositalar, realizm elementlari va psixologik tahlil yordamida qahramonlarning ichki dunyosi, ularning orzu va umidlari, shuningdek, jamiyat bilan bog‘liqligi yoritiladi. Tadqiqot shuningdek, asarning o‘quvchi va tadqiqotchilar uchun amaliy jihatlari, ya’ni hayotiy saboqlar va insoniy qadriyatlarni anglash imkoniyatlarini ham o‘z ichiga oladi.