(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr Xorazm adabiy muhitining yirik vakillari — Shermuhammad Munis va Muhammadrizo Ogahiy hayoti hamda ijodining oʻxshash va farqli jihatlari tahlil qilinadi. Adiblarning tarixnavislik, tarjimonlik va badiiy merosdagi umumiyliklari bilan bir qatorda ularning ijodiy uslubidagi tafovutlar ham ilmiy mezonlarda yoritildi.