(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
. Ushbu maqolada Muhammad Rizo Ogahiy ijodidagi uch tarixiy asar — “Riyoz ud-davla”, “Zubdat ut-tavorix” va “Gulshani davlat” — adabiy-badiiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Asarlar voqealarni dramatik sahnalar, obrazlar va metaforik tasvirlar orqali bayon qilib, Xiva Xonligi tarixini o‘quvchiga estetik va dramatik tajriba bilan yetkazadi.