(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada So‘fi Olloyorning “Sabotul ojizin” asarida bayon etilgan “Har bir ishda yetuk ustoz istamak” g‘oyasining tasavvufiy-falsafiy ildizlari, murshid-murid munosabati, ilm egallash jarayonida ustozning o‘rni, shuningdek ushbu konsepsiyaning pedagogik va axloqiy mazmuni ilmiy asosda tahlil qilinadi. G‘oya o‘zbek pandnoma an’anasi, islom ma’rifiy manbalari va tasavvufiy suluk tizimi kontekstida izohlanadi.