(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Yusuf va Zulayho obrazlari Qur’onda, xalq og’zaki ijodida va yozma adabiyotda qanday tasvirlanganligi tahlil qilinadi. Maqola maqsadi – qahramonlarning axloqiy, ma’naviy va badiiy xususiyatlarini o‘rganish, ularning xalq og’zaki ijodi va yozma adabiyotdagi ifodasi ko‘rib chiqiladi. Maqolada xalq og’zaki ijodi va yozma adabiyotdagi obrazlarning tafovutlari tahlil qilinib, Yusuf va Zulayho qissasining ma’naviy, axloqiy va badiiy ahamiyati yoritiladi.