(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada xor san’atining kelib chiqishi, uning musiqiy madaniyatdagi o‘rni va rivojlanish bosqichlari yoritiladi. Xor ijrochiligida ovozlarni uyg‘unlashtirish, vokal texnikasi, ansambl birligi va jamoa mahorati kabi asosiy omillar tahlil qilinadi. Xor musiqasining qadimgi marosimlardan tortib qo‘shiq va raqs san’at darajasigacha bo‘lgan evolyutsiyasi tahlil qilinib, turli davrlarda yuzaga kelgan uslubiy o‘zgarishlar va kompozitorlik an’analari ko‘rib chiqiladi.