(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada metakognitiv strategiyalarning o‘quvchilarda mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Metakognitiv jarayonlar — o‘z o‘qishini rejalashtirish, kuzatish, baholash va nazorat qilish — ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada o‘quvchilarning o‘z-o‘zini boshqarish, maqsad qo‘yish, o‘quv jarayonini nazorat qilish va refleksiya qilish qobiliyatlarini rivojlantiruvchi strategiyalar amaliy misollar asosida yoritiladi