(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada So‘fi Olloyorning “Sabot ul-ojizin” asarida kamtarlik fazilati tasavvufiy dunyoqarash, axloqiy qadriyatlar va inson psixologiyasi nuqtai nazaridan chuqur tahlil qilinadi. Muallif kamtarlikni nafaqat axloqiy me’yor, balki ruhiy poklanishning zarur bosqichi sifatida talqin etadi. Asardagi hikmatlar, badiiy ramzlar va tasavvufiy terminlar asosida kamtarlikning mohiyati, uning nafs, irodaviy kurash va komillikka intilish bilan uzviy bog‘liqligi ochib beriladi. Shaxsiy fikrlar va zamonaviy ma’naviy hayot bilan qiyosiy tahlil maqolaning ilmiy ahamiyatini oshiradi.