(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Xojaning Miftoh ul-Adl asari asosida adolat tushunchasining mazmuni, uning siyosiy, axloqiy va huquqiy ko‘rinishlari, shuningdek, adolatning davlat boshqaruvidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Asardagi adolat konsepsiyasi o‘rta asr musulmon tafakkuri, nasihatnoma an’analari va shar’iy-huquqiy tamoyillar bilan qiyosiy o‘rganiladi. Maqola adolatning jamiyat barqarorligi, hukmdor fazilatlari va zulmning oqibatlariga oid g‘oyalarni ilmiy yondashuv asosida ochib beradi.