(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tanqidchiligi taraqqiyotida muhim o‘rin tutgan yirik adabiyotshunos va munaqqid Izzat Sultonning ilmiy faoliyati yoritildi. Unda olimning adabiyot nazariyasi, realizm masalalari, adib shaxsiyati va badiiy tafakkur haqidagi ilmiy qarashlari, shuningdek, XX asr o‘zbek adabiy jarayonini tahlil qilishdagi xizmatlari ochib berildi. Izzat Sultonning tanqidchilik uslubidagi ilmiylik, tizimlilik va dalillarga tayanish prinsiplari alohida tahlil qilinadi. Maqola olimning o‘zbek adabiy tanqidchiligi rivojiga qo‘shgan hissasini ilmiy asosda yoritadi.