(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ish Cho‘lponning adabiy-tanqidiy merosini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda uning munaqqid sifatidagi qarashlari, badiiy tafakkuri, adabiyotga qo‘ygan talab va mezonlari, adabiy jarayondagi o‘rni yoritiladi. Shoirning ijodiy-estetik qarashlari, milliy adabiyot taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi hamda san’atkor mas’uliyati haqidagi fikrlari zamonaviy adabiy tanqid kontekstida talqin etiladi. Tadqiqot Cho‘lponning adabiy-estetik merosining dolzarbligini ko‘rsatadi.