(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqola Sharq adabiyoti va madaniyatida keng tarqalgan "Yusuf va Zulayho" obrazlarining xalq og’zaki ijodi hamda yozma adabiyotdagi tasvirini qiyosiy-tahliliy o‘rganishga bag’ishlangan. Maqolada mazkur qahramonlarning og’zaki an’analardagi sodda va ramziy ifodasi, shuningdek, yozma manbalardagi chuqur falsafiy, psixologik va allegorik talqinlari ochib beriladi. Tahlil natijasida ushbu obrazlarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning ma’naviy-axloqiy va estetik ahamiyati ko‘rsatiladi.