(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada So‘fi Olloyorning “Ravoyixur Rayhon” asarining badiiy xususiyatlari, tasavvufiy mazmuni, poetik struktura va ma’naviy-axloqiy g‘oyalari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Asarda komil inson g‘oyasi, muhabbat va vafodorlik timsollari, ruhiy poklanish yo‘li hamda tasavvuf falsafasining asosiy tamoyillari aks etishi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot asarning g‘oyaviy-badiiy o‘rnini o‘zbek mumtoz adabiyotidagi tariqat an’analari bilan bog‘liq holda yoritadi.