(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada So‘fi Olloyorning “Sabot ul-ojizīn” (“Ojizlar saboti”) asaridagi tarbiyaviy-didaktik hikoyatlar ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Asarda keltirilgan ibratli voqealar, diniy-axloqiy g‘oyalar, tasavvufiy qarashlar va shaxs tarbiyasiga oid masalalar chuqur o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida A. Fitrat, I. Sulton, H. Boltaboev, B. Qosimov kabi olimlarning ilmiy izlanishlari, shuningdek o‘zbek tasavvuf adabiyoti manbalari asos sifatida qo‘llanildi. Maqola xulosa qismida asarning bugungi tarbiyaviy ahamiyati yoritiladi.