(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodi an’analarida shakllangan Yusuf va Zulayho qissasi motivlari, ularning diniy manbalardagi ildizlari hamda Sharq yozma adabiyotida, xususan, Abdurahmon Jomiy va Durbek ijodida badiiy talqin etilishi yoritilgan. Qissa qahramonlarining obraz yaratish uslubi, axloqiy-ma’naviy g‘oyalari, turli adabiy qatlamlarda qay darajada o‘zgarib borganligi uzluksiz tarzda tahlil qilinadi. Maqola xalq dostonlari, rivoyatlar va yozma adabiyotdagi qissa variantlari o‘rtasidagi bog‘liqlik va farqlarni ochib beradi.