(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola Boburning “Boburnoma” asaridagi harbiy yurishlar, lashkar tashkiliyoti va boshqaruv faoliyatiga bag‘ishlangan. Matn parchasida Bobur o‘z harbiy yurishlarini, o‘zbek va turkman qo‘shinlari bilan bo‘lgan janglarni, qarorlar qabul qilish jarayonini, elchilar va vakillar orqali diplomatik aloqalarni, shuningdek, hududiy boshqaruv va imorat, bog‘ va inshootlarni barpo etish ishlarini batafsil bayon qiladi. Asar orqali o‘sha davrda harbiy strategiya, lashkarni joylashtirish, resurslarni taqsimlash, huquqiy va moliyaviy boshqaruv kabi masalalar hamda Boburning shaxsiy boshqaruv uslubi va diplomatik faoliyati haqida ma’lumot olish mumkin. Annotatsiya asar parchasidagi voqealar va harbiy, diplomatik hamda ma’muriy faoliyatni ilmiy tahlil qilishga imkon beradi.