(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Oskar Uayldning “Dorian Greyning portreti” romanida inson ruhiyatining yemirilishi, tashqi go‘zallik va ichki ma’naviy tanazzul o‘rtasidagi ziddiyat tahlil qilinadi. Asarda portret obrazining ramziy ahamiyati, vijdon va nafs o‘rtasidagi kurash, shuningdek, Dorian Grey shaxsining psixologik o‘zgarishlari yoritiladi. Muallif estetik va dekadentizm oqimlari orqali insonning axloqiy qadriyatlarini yo‘qotishi qanday oqibatlarga olib kelishini ko‘rsatadi. Maqolada romanning asosiy g‘oyalari, badiiy uslubi va obrazlar talqini ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi