(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Lison ut-tayr” asaridan o‘rin olgan Donishmand va uning vasliga oshiq bo‘lib yo‘ldan adashgan shogirdi haqidagi hikoya tahlil qilinadi. Hikoyada ma’naviy komillik, ustoz-shogird munosabati, nafs balosi, muhabbatning ko‘r-ko‘rona o‘tib ketuvchi kuchi va donishning ustivorligi kabi g‘oyalar yoritilgan. Maqolada asar syujeti, obrazlar tahlili, axloqiy xulosalar hamda Navoiy ijodidagi ma’naviy tarbiya tamoyillari sharhlanadi.