(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada badiiy asarmimg muhim elementlaridan biri bo‘lgan ramziy ifodalar va badiiy detallar haqida xususan Pirimqul Qodirovning “Olmos kamar” romanida ularning qo‘llangan o‘rinlari, ramziy ma’nolari haqida so‘z boradi. Shu bilan bir qatorda maqolada ramziy ma’nolarning turlari, vazifalari va asarda qo‘llanilishi hamda haqida aytiladi va romanda keltirilgan detallar asar kompozitsiyasi, uning mazmuni, undagi ijtimoiy - siyosiy masalalarni yoritishdagi o‘rni va detalning badiiy asarlardagi funksiyasi, turlari tadqiq qilinadi.