(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola Alisher Navoiyning "Tarixi anbiyo va hukamo" va Rabg‘uziyning "Qissasi Rabg‘uziy" asarlarida Yusuf qissasining talqinini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ikki asardagi Yusuf qissasi tasvirining xususiyatlari, ijtimoiy-axloqiy va ma’naviy ma’nolari tahlil qilinadi. Shuningdek, Navoiy va Rabg‘uziy ijodida qissani ifodalash uslubi, obrazlarning xarakteri, qahramonlarning taqdiri va voqealar rivojlanishi solishtirma tarzda ko‘rib chiqiladi.