(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Yusuf va Zulayho qissasi Sharq adabiyotida eng ko‘p qayta talqin qilingan mavzulardan biridir. Ushbu qissa Qur’oni karimdagi «Yusuf» surasiga asoslangan bo‘lib, o‘rta asrlardan boshlab turli adiblar tomonidan badiiy, tasavvufiy va axloqiy ma’nolar bilan boyitib talqin qilingan. Rabgʻuziyning "Qissasi Rabgʻuziy", Abdurahmon Jomiyning "Yusuf va Zulayho", Alisher Navoiyning "Tarixi anbiyo va hukamo" asarlarida Yusuf va Zulayho obrazlari umumiy manbaga tayanadi, biroq ularning talqinida sezilarli farqlar mavjud. Ushbu maqolada uch adibning talqinlari tahlil qilinadi.