(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli axborot muhiti sharoitida yoshlarning media savodxonligini oshirish masalalari keng yoritiladi. Media savodxonlikning nazariy asoslari, uning shaxs va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, zamonaviy media muhitining xususiyatlari hamda yoshlar orasida ushbu ko‘nikmalarni shakllantirishning samarali yo‘llari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, media xatarlarning tabiati, ularning psixologik va ijtimoiy omillari o‘rganiladi va ta’lim jarayonida media savodxonlikni rivojlantirish bo‘yicha takliflar beriladi.