(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola xorijiy tilni o‘rganishda mediasavodxonlikning ahamiyatini tahlil qiladi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalari va raqamli resurslar yordamida til o‘rganish jarayonida mediasavodxonlikning roli, uning malaka va ko‘nikmalarni shakllantirishdagi ahamiyati o‘rganiladi. O‘quvchilarning matnni tushunish, audio va video manbalarni tahlil qilish, axborotni tanlab olish va tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdagi mediasavodxonlikning samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Xorijiy tilni o‘rganishda raqamli vositalardan foydalanishning pedagogik va metodik jihatlari ham yoritiladi.