(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning inson psixologiyasiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari tahlil qilingan. Internet va axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi inson hayot tarziga, xatti-harakatlariga va ruhiy holatiga sezilarli o‘zgarishlar kiritmoqda. Maqolada ijtimoiy tarmoqlardan foydalanishning ijobiy jihatlari — muloqot, o‘zini ifoda etish, bilim almashish imkoniyatlari bilan bir qatorda, salbiy jihatlar — qaramlik, stress, depressiya va ijtimoiy izolyatsiya holatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ijtimoiy tarmoqlardan ongli va me’yorida foydalanish inson psixologik holatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.