(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr Xorazm adabiy-madaniy muhiti vakillari — Munis va Ogahiy ijodida tarixiy yozuvchilik an’analari, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda davomiyligi ilmiy-nazariy tahlil qilinadi. Munis tomonidan boshlab berilgan tarixnavislik maktabining Ogahiy tomonidan kengaytirilib takomillashtirilishi, ikki ijodkorning tarixiy asar yaratishdagi metodlari, uslubiy qarashlari, fakt va voqealarga yondashuvi o‘rganiladi. Shuningdek, Xorazmning tarixiy-madaniy xotirasini qayd etishdagi ularning o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijasida Ogahiy ijodi Munis boshlagan ilmiy-tarixiy maktabning izchil davomchisi ekani ilmiy asosda isbotlanadi.