(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola “Boburnoma” asarida Hindiston tabiatining badiiy tasvirlanishi mavzusini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada Boburning Hindistonga sayohatlari davomida kuzatgan landshaftlar, flora va fauna elementlari, shuningdek, tabiatni badiiy va estetik uslubda tasvirlash uslublari tahlil qilinadi. Tadqiqotda asar matnidagi landshaft, bog‘lar, daryolar, tog‘lar va iqlim holatlari orqali Hindiston tabiatining rang-barangligi va go‘zalligi o‘quvchiga yetkaziladi. Shuningdek, maqolada Boburning tabiat tasvirlari orqali o‘z hissiy tajribasini ifodalashi va ularni she’riy va tarixiy kontekst bilan uyg‘unlashtirish xususiyatlari ham ko‘rib chiqiladi.