(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada oilaviy munosabatlarda xotin-qizlarga nisbatan tazyiq va zoʻravonlikning kelib chiqish omillari, uning psixologik mexanizmlari hamda ijtimoiy himoya tizimi doirasida samarali profilaktika yondashuvlari tahlil qilingan. Shuningdek, zoʻravonlikning ayollar ruhiy holatiga, ijtimoiy faoliyatiga va oilaviy barqarorlikka taʼsiri ilmiy-nazariy nuqtai nazardan ochib beriladi. Maqolada tazyiq va zoʻravonlikning oldini olishda psixologik yondashuv, mahalla institutlari, davlat siyosati va jamiyat ongini o‘zgartirishning o‘rni asoslab berilgan.