(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ilm-fan va texnologiyalar taraqqiyoti bugungi kunda har bir sohada tub o‘zgarishlar yasab, jamiyat hayotining har bir jabhasiga o‘z ta’sirini ko‘rsatmoqda. Ayniqsa, so‘nggi yillarda sun’iy intellektning rivojlanishi va hayotimizga joriy etilishi natijasida ta’lim tizimi oldinda turgan ko‘plab muammolarning samarali yechimlar topilishi uchun ilg‘or imkoniyatlarni yaratmoqda. Ma’lumotlar tahlili, o‘quv dasturlarini qayta ko‘rib chiqish, yangi interaktiv o‘quv metodikalarini ishlab chiqish, shuningdek, ta’lim sifatini monitoring qilish, o‘quvchilarning bilim darajasini aniqlash, ustozlar faoliyatini takomillashtirish kabi ko‘plab jarayonlar sun’iy intellekt yordamida yuqori samaraga erishmoqda. Bu esa umuman olganda ta’limda innovatsiyalarni joriy qilish, inson salohiyatidan yanada kengroq va samaraliroq foydalanishni ta’minlash imkonini beradi.