(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada jahon adabiyotidagi fentezi janrining rivojlanishi, uning asosiy yo‘nalishlari, muhim namunalari va zamonaviy tendensiyalari tahlil qilinadi. Tolkin, Rouling, Geyman va Maas kabi mashhur mualliflarning asarlari asosida janrning mifologik, estetik va falsafiy qatlamlari yoritilgan. Maqola fentezi janrining adabiyotdagi o‘rni, uning badiiy va ma’naviy ahamiyatini ochib berishga qaratilgan.