(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda munis lirikasining o‘ziga xosligi, uning shakl va mazmun jihatidan xususiyatlari, shuningdek, o‘quvchiga yetkazadigan hissiy ta’siri tahlil qilinadi. Munis lirikasining asosiy belgilari sifatida samimiylik, sodda va tabiiy ifoda, shaxsiy his-tuyg‘ularning ochiqligi ajralib turadi. Ishda bu lirikaning ruhiy holat, tabiat tasviri, insoniy qadriyat va hissiyotlarni ifodalashdagi o‘ziga xos usullari o‘rganiladi. Shuningdek, mualliflarning she’riy texnikalari, metafora va tasviriy vositalari, ritm va ohang xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, munis lirikasining o‘ziga xosligi uning inson ruhiyatiga chuqur ta’sir etishida va she’riyatning his-tuyg‘ular orqali kommunikatsiya qilish imkoniyatini oshirishida namoyon bo‘ladi.