(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada XV asrning yirik adabiy namoyandalaridan biri — Ubaydiy ijodida yor timsolining yaratilishi, uning poetik-falsafiy mohiyati va estetik tabiatiga bag‘ishlangan qator g‘azallar tahlil qilinadi. Adibning lirikasida yor obrazining shakllanish manbalari, mumtoz Sharq she’riyati an’analari, Navoiy maktabi ta’siri, tasavvufiy ramzlar va majoziy badiiylikning o‘rni ilmiy asosda yoritiladi.